1954 Alcatraz

Ken je iemand die dit spel leuk zou vinden?

Samenvatting

In dit interactieve Point & Click avontuur van Daedalic Entertainment en Irresponsible Games - het team van Gene Mocsy - zullen Joe en zijn vrouw Christine speelbare personages zijn. Spelers zullen kiezen tussen liefde, verraad, leven en dood: zal Christine Joe bijstaan tijdens zijn ontsnapping uit de gevangenis? Zullen ze samen het fortuin terugwinnen? Of zullen ze bezwijken voor hebzucht? Zal Christine haar man bedriegen en wraak nemen voor alle teleurstellingen en een huwelijk dat haar niets dan narigheid heeft gebracht? Zal ze Joe gewoon de rug toekeren en met zijn vroegere handlangers op pad gaan? Of zal Joe uiteindelijk alles winnen?

1954: Alcatraz biedt alles wat een groot avontuur maakt: uitdagende puzzels, een volwassen misdaadverhaal met een dynamisch plot en verschillende mogelijke uitkomsten, en een hele hoop louche personages: brute misdadigers, die het leven op The Rock nog moeilijker maken voor Joe, terwijl buiten niet alleen zijn partners-in-crime maar ook snuffelaars en agenten uit zijn op het geld en Christine. Het filmische San Francisco van de jaren vijftig, gevangen in een grimmige stripstijl, is een harde plek. Maar het is ook een plek waar 1954: Alcatraz ook een eerbetoon kan brengen aan de geschiedenis en de tijdgeest, in de vorm van de Beatnik-cultuur en andere hedendaagse thema's.

Belangrijkste kenmerken

Twee speelbare personages: het gangsterpaar Joe en Christine
Meer dan 20 extra 3D-geanimeerde personages
Meer dan 60 handgetekende achtergronden, gebaseerd op origineel beeldmateriaal van San Francisco, North Beach en Alcatraz
Uitdagende puzzels en spannende dialogen van Gene Mocsy, medeschrijver van Ghost Pirates of Vooju Island
Sfeervolle Beat en Jazz soundtrack van Pedro Macedo Camacho (Fairytale Fights, Ghost Pirates of Vooju Island, A Vampyre Story, Audiosurf)
Beslissingen in het spel beïnvloeden het plot in hoge mate en leiden tot verschillende eindes

Verhaallijn

Joe is veroordeeld tot 40 jaar voor een gewapende overval op een gepantserde truck en zit nu zijn tijd uit in de beruchte gevangenis van Alcatraz. Aangezien de buit van de overval daar nog steeds ligt, wil hij dolgraag ontsnappen aan 'The Rock'.
Gevangen blijven is geen optie. Zijn moreel flexibele vrouw Christine zou hem kunnen helpen om van het eiland af te komen. Maar zij heeft haar eigen problemen.
Hebzuchtige schurken, verbeten snuffelaars en wrede criminelen ademen in de nek van het echtpaar. Het lijkt wel of de hele stad achter hen en de buit aan zit.


1954 Alcatraz Activering Instructies

Spelinformatie
Releasedatum 12 maart 2014
Uitgever Daedalic Entertainment, Irresponsible Games
Spelmodi Eén speler
Speler Perspectieven Zijaanzicht
Genres Avontuur, Indie, Aanwijzen en klikken
Thema's Non-fictie, Onderwijs
Platforms PC (Microsoft Windows)